Kunstdagane på Halne Fjellstugu

3. til 23. juli er det kunstdagar på Halne Fjellstugu med kjende navn som Camilla Prytz, Jan Vincents Johannessen, Knut Bry og Per Bleikelia.

Tidspunkt
Søndag 03.07.2022 00.00 - laurdag 23.07.2022 23.59
Stad
Halne Fjellstugu

Halne Fjellstugu på Hardangervidda har invitert to av landets fremste kunstnere til en eksklusiv utstilling de tre første ukene i juli.
I båthuset ved Halnefjorden vil Camilla Prytz og Jan Vincents Johannessen stille ut malerier, grafikk og glasskunst som høster både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet.
Rihanna er en av mange superkjendiser som bærer smykker designet av Camilla Prytz.

-En årlig kunstutstilling med foredrag, lokale kulturelle innslag med sang musikk – og ikke minst mat basert på lokale råvarer skal bli en tradisjon, sier Geirmund Tormodsgard, eier av Halne Fjellstugu.

I tillegg til de to kunstnerne, skal fotografen Knut Bry fortelle og vise bilder fra flyktningleiren på Lesvos i Hellas, mens Per Bleikelia, som blant annet har vunnet flere priser for sin ledelse innen helsevesenet, leser egne dikt.

Duoen Prytz og Johannessen er vel kjent for sine arbeider ved Magnor Glassverk, i tillegg en rekke andre prosjekter.
Camilla Prytz sine smykker bæres av kongelige og Hollywood-stjerner.

Vincents Johannessen er professor i medisin og tidligere elev av den legendariske kunstmaleren Jakob Weidemann. Han er også mannen bak OL-sangen «Se ilden lyse» og «Fire in Your Heart», sunget av Sissel Kyrkjebø og Placido Domingo.
I tillegg til utstillinger i inn- og utland har han utsmykket en rekke institusjoner, både private og offentlige.

-Han er også ettertraktet som kåsør og foredragsholder; det skal de som tar turen til Halne få oppleve, sier Geirmund Tormodsgard.

Kunstdagene på Halne og Hardangervidda begynner 3. juli og varer til 23. juli.

Informasjon om hendinga

Arrangør

Halne Fjellstugu v. Geirmund Tormodsgard