Motorferdsel i Hardangervidda nasjonalpark under villreinjakta 2019

Eidfjord Fjellstyre har inntil 5 turar med traktor på slepa Fossane- Høgahæ- Eitro- Låghelleren i tidsrommet 3 dagar før – under og 3 dagar etter villreinjakta 2019.

Fjellstyra står ansvarleg for å fordela turane mellom sine brukarar, og har ansvar for fullstendig rapport vert sendt Tilsynsutvalet i Hordaland snarast etter avslutta villreinjakt. Traktorturane bør spreiast mest mogeleg i heile perioden for villreinjakta, slik at traktortilbodet vert gjeldande for alle jegerane.

Oversikt over kven som køyrer kor tid vert lagt ut på heimesidene til fjellstyret i Eidfjord.

Søknad om traktortransport på slepa sendast fjellstyre med bruk av elektronisk skjema (motorferdsel Fossane –Høgahæ- Låghellerbotn) på heimesida til Eidfjord kommune.  Frist for søknad er 2. juli.

Gunnar Elnan
Rådgjevar