Smittesituasjonen i Eidfjord 06.05.21

Ein tilsett på Eidfjord bygdaheim har testa positivt for korona.

Smittesporing

Arbeid med kartlegging av smittevegar i samband med det nye smittetilfellet går for fullt. Det kjem til å verta gjennomført eit omfattande testarbeid i tida som kjem, og alt i morgon vil omlag 80 personar verta testa.

Kriseleiinga

Kommunal kriseleiing vart samla i natt, og dei samarbeidar med Statsforvaltar og FHI om korleis smittesituasjonen i kommunen skal handterast vidare.

Tiltak

På grunn av smittetilfellet har kommunal kriseleiing vedteke å innføra raudt tiltaksnivå i barnehagen, skulen og kulturskulen, frå og med torsdag.

– Dette gjer me fordi me enno ikkje har fått full oversikt over smittevegane. Men me set det nye smittetilfellet i samanheng med dei andre smittetilfella den siste veka, seier kommuneoverlege Rita Høvset.

Det vil koma meir informasjon i løpet av dagen i høve utbrotet.